Regio Alphen krijgt dierenarts aan huis

mobiele dierenarts Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN – In de gemeente Alphen is een mobiele dierenarts actief die bij huisdiereigenaren thuis langsgaat. Het mes snijdt aan twee kanten, want het initiatief lijkt goed voor mens én dier. Huisdiereigenaren hoeven hun huis niet meer uit voor de zorg van hun dier en de beestjes zelf ervaren minder stress. De mobiele dierenarts service, JouwDierenartsAanHuis, rijdt onder andere in omgeving Alphen aan den Rijn, Den Haag, Rotterdam & Utrecht.

GESCHREVEN DOOR
Ruben Kroeze
Tags: dierenarts Alphen, dierenarts Alphen aan den Rijn, mobiele dierenkliniek Alphen

Pim Hegeman is de rijdende dierenarts van onder andere de regio Alphen aan den Rijn. Hij doet zijn werk met veel plezier en stelt dat zijn zorg op sommige terreinen uniek is. ‘Ik kan bijvoorbeeld een ernstig zieke hond thuis laten inslapen. Dan kan een baasje in de vertrouwde omgeving afscheid nemen van het huisdier.’

Ook is het initiatief erg prettig voor huisdiereigenaren die slecht ter been zijn of geen eigen vervoer tot hun beschikking hebben. ‘Op deze manier wordt huisdierenzorg voor een grotere groep mensen toegankelijk’, zegt dierenarts Hegeman.

Praktijk blijft

Toch zal de fysieke dierenartspraktijk niet snel verdwijnen, denkt Hegeman. ‘Ik kan echter niet alles aan huis. Voor operaties moet een huisdier toch echt naar de praktijk toe’. Hiervoor werk ik samen met een aantal klinieken zodat wij toch alle zorg kunnen aanbieden.

Lees hier het artikel op Omroep West