Bang voor de dierenarts?

Vindt uw hond of kat het verschrikkelijk om naar de dierenarts te gaan?

Het komt veel voor dat honden en katten bang zijn bij de dierenarts en veel stress ervaren. Ze zijn in een vreemde omgeving, worden aangeraakt door onbekenden en misschien zijn er wel andere dieren aanwezig of hangt er een gekke geur.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat honden en katten stress ervaren bij de dierenarts, zowel in de spreekkamer als in de behandelkamer. Soms ervaren dieren zoveel stress dat het niet goed haalbaar is om de kliniek binnen te gaan.

Met een dierenarts aan huis blijft u huisdier in de vertrouwde omgeving, waar de dierenarts de tijd neemt om uw dier op zijn of haar gemak te stellen. Een dierenarts aan huis bespaart uw huisdier een hoop stress; geen spannende ritjes naar de dierenarts, reismandjes, wachtkamers of een vreemde spannende omgeving.

Het onderzoek en de behandeling vinden rustig plaats in de vertrouwde omgeving van uw huisdier. Sommige dieren zijn zo angstig dat het trainen niet voldoende zal helpen om het bezoek rustig te laten verlopen. Ook dan staan onze dierenartsen voor u en uw huisdier klaar, wij hebben namelijk veel ervaring met angstige honden en katten.