Corona & De Dierenarts

Door de corona uitbraak kunnen sommige mensen de dierenarts niet meer bezoeken. Wij kunnen voor u, en uw huisdier, aan huis komen voor de zorg die niet kan wachten voor uw huisdier.

Mag ik nog naar een dierenkliniek sinds de corona uitbraak?

Vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent de corona uitbraak is het bezoeken van een dierenarts voor sommige mensen niet haalbaar. Onze dierenartsen kunnen bij u aan huis komen voor de zorg die niet langer kan wachten voor uw huisdier. Het bezoeken van ruimtes met meerdere mensen wordt afgeraden, in dit geval kunnen wij een uitkomst bieden omdat wij aan huis komen.

Corona bij huisdieren

Er zijn geen aanwijzingen dat gezelschapsdieren geïnfecteerd kunnen worden met het coronavirus SARS-CoV-2, of dat ze een infectiebron vormen voor mensen. Verdere studies zijn nodig om te begrijpen of en hoe verschillende dieren kunnen worden getroffen door het virus. Momenteel worden studies uitgevoerd om de rol van gezelschaps- en landbouwhuisdieren op te helderen.

Huisdieren van baasjes met Corona

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het virus, wordt patiënten met corona uit voorzorg geadviseerd om direct contact met hun huisdier(en) (zo veel mogelijk) te vermijden (niet aaien, knuffelen, kussen of laten likken). Voor Corona patiënten die in thuisisolatie verblijven, wordt geadviseerd om de zorg voor het huisdier aan (gezonde) huisgenoten over te dragen.

Honden kunnen gewoon uitgelaten worden en mogen tijdens het uitlaten in contact komen met andere honden. Katten die normaal buiten komen, hoeven niet binnen te worden gehouden.