Hoe krijg ik mijn kat in het reismandje?

Voor katten is het vervoeren in een reismand niet altijd prettig en ze kunnen hierbij veel stress ervaren. Van de angst plassen, overgeven of luid miauwen zijn veelgehoorde gedragen.

Een groot voordeel van JouwDierenartsAanHuis is dan ook dat het reismandje/spannende autorit er niet aan te pas hoeft te komen!

Soms is het zo erg dat een kat al wegrent bij het zien van het reismandje en zich niet laat vangen. In bepaalde gevallen is het toch handig als de kat vervoert kan worden in een reismand, wanneer bijvoorbeeld een bezoek aan de dierenkliniek nodig is.

Hier zijn enkele tips om het katten zo prettig mogelijk te maken:

Tip 1: Laat de kat wennen
Zet het reismandje in de ruimte waar de kat regelmatig
verblijft, zodat de kat kan wennen. Daarnaast is het goed
om de kat bekend te maken met de geuren in de auto,
starten van de motor en het auto rijden.

Tip 2: Trainen van de kat
Train de kat om in een transportmand te gaan, doe dit regelmatig zodat de kat minder stress ervaart. Dit kan door een lekkere beloning te geven wanneer de kat in het mandje zit. Bouw het langzaam op, zodat de kat het
uiteindelijk niet meer spannend vindt.

Tip 3: Kalmerende feromonen
Spray het deken van de mand in met Feliway, dit bevat een kalmerend geurhormoon voor katten waardoor ze zich prettiger voelen.

Tip 4: Een dierenarts aan huis
Voor sommige katten blijft het vervoeren in een kattenreismand, de autorit en een bezoek aan de kliniek te stressvol en wordt het welzijn beïnvloed. In zulke gevallen biedt een thuisconsult een mooie uitkomst. De dierenarts komt bij u aan huis dus uw kat blijft in de vertrouwde omgeving en
wordt hier onderzocht en behandelt. Dit bespaart de kat én de
eigenaar een hoop stress en tijd.
Heeft u een wilde kat? Of een lastig hanteerbare kat? Ook dan staan wij voor u klaar!
Wij schrijven in sommige gevallen een kalmerend middel voor, waardoor de kat minder stress ervaart en zich prettiger voelt. Het onderzoek laten ze dan ook beter toe, waarbij wij betere zorg kunnen verlenen.

Het kalmerende middel, Gabapentine, is een capsule welke opengemaakt kan worden en vervolgens over de voeding gestrooid mag worden.
Onze ervaring is dat de katten het goed opeten. Het middel dient
1,5-2 uur voorafgaand de afspraak gegeven worden, zodat het is ingewerkt wanneer de dierenarts bij u voor de deur staat.

Mocht u dit prettig lijken voor uw kat, of mocht u meer informatie willen dan kunt u zeker contact met ons opnemen.