Mr Frank Visser: hoe is het nu met? Castratie katers aan huis

Aflevering 2 

In dit programma wordt teruggeblikt op zaken die afgelopen seizoenen behandeld zijn. Hoe is het nu met de betrokkenen en hebben ze de raad van Mr. Frank Visser opgevolgd? Deze week is Viktor bij kattenliefhebber Pieter. Pieter vond het geklaag over kattenstank van zijn buren niet reëel; hij maakte immers meerdere keren per week de kattenbakken netjes schoon. Hij mocht gelukkig al zijn 13 katten én 2 honden houden van Meester Visser, maar dringend advies was om de katten wel te laten castreren.

Het probleem was echter dat Pieter 2 katten niet te vangen kreeg. Een mooie uitkomst was hiervoor de dierenarts aan huis. JouwDierenartsAanHuis werd benaderd of wij Pieter wilden helpen bij het vangen van deze 2 katers en deze vervolgens te castreren aan huis. Het castreren van een kater kan prima worden uitgevoerd door de dierenarts aan huis, aangezien het een vrij korte, niet invasieve ingreep is waarbij een steriele omgeving geen vereiste is (schoon werken is uiteraard wel belangrijk).

Dierenarts Pim ging samen met assistentie (Manon, bijna afgestudeerd dierenarts) bij Pieter langs om de katers te castreren. Nadat beide katers gevangen waren, kregen zij de narcose prik en kon de castratie worden uitgevoerd. De katers waren de dag na de castratie alweer lekker aan het eten en spelen en leken nergens meer last van te hebben. Pieter was gelukkig dankbaar dat wij hem wilden helpen zodat hij zijn katten mocht behouden.

Benieuwd naar het volledige fragment? Bekijk het hier.

Bekijk hier op ons Youtube kanaal het korte fragment.