Vaccinatie hond & kat

Bescherm je huisdier optimaal door de vaccinaties up to date te houden

Gezondheidscheck & Vaccinatie

De jaarlijkse vaccinatie is het ideale moment om uw huisdier door een specialist na te laten kijken. Onze dierenartsen voeren altijd eerst een gezondheidscheck uit voordat de vaccinatie wordt gegeven, aangezien we alleen gezonde dieren vaccineren. Zo kunnen eventuele onderliggende problemen vroegtijdig worden opgemerkt. Met het vaccineren zorgen we dat uw huisdier in optimale conditie blijft.

Vaccineren op maat

Onnodig vaccineren is overbodig, maar niet vaccineren is onverstandig. Een niet gevaccineerd dier loopt onnodig risico op ziekte met mogelijk ernstige gevolgen. Ook huisdieren die binnen leven lopen risico.

Wij vaccineren volgens het schema van het WSAVA (World Small Animal Veterinary Association). Dit is de grootste organisatie ter wereld die richtlijnen opstelt voor dierenartsen over de hele wereld. Zie onderstaande schema’s welke aan de hand van hun onderzoeken zijn opgesteld;’

Herinnerservice vaccinaties

Vergeet nooit meer de vaccinatie van je huisdier. Met ons herinnersysteem zorgen wij dat je tijdig wordt herinnerd aan de vaccinaties van je huisdier. Je ontvangt een kaart per post, mail, sms of belletje als het weer tijd is voor de vaccinaties. Handig toch!

Vaccinatie hond

Wij vaccineren honden tegen de meest voorkomende infecties. Een gezonde hond willen we gezond houden, daarom is vaccineren erg belangrijk. Dankzij het vaccineren komen sommige ernstige ziektes zoals hondenziekte, parvo en besmettelijke leverziekte bijna niet meer voor.

Helaas zien we dat, net als bij mensen, er steeds minder wordt gevaccineerd. De kans dat bovenstaande ziektes in de komende jaren de kop op zullen steken wordt dus steeds groter.

De vaccinaties die wij gebruiken zijn erg veilig en leiden bijna nooit tot bijwerkingen. Bijwerkingen die wel eens worden waargenomen zijn; wat meer slapen of een bult op de plek van de injectie. In een enkel, zeldzaam geval kan een allergische reactie optreden.

De voordelen van een vaccinatie zijn dus vele malen groter dan de nadelen. Het vaccineren van huisdieren blijft altijd maatwerk. Komt uw hond veel in contact met andere honden, gaat die naar een uitlaatservice of een pension? Dan adviseren wij de kennelhoest. Gaat u met uw hond op vakantie? Dan is de rabies verplicht. Onze dierenartsen helpen u hierbij graag aan huis.

Vaccinatie schema hond

Vaccinatie kat

Wij vaccineren katten tegen twee besmettelijke ziektes; kattenziekte en niesziekte.

Een gezonde kat willen we gezond houden, daarom is vaccineren erg belangrijk. Katten vaccineren we tegen twee besmettelijke ziektes; kattenziekte en niesziekte.

Kattenziekte is een ernstige ziekte. Vooral kittens, maar ook volwassen katten, worden ernstig ziek en kunnen zelfs overlijden aan deze ziekte.

Niesziekte is een ziekte van de voorste luchtwegen, vergelijkbaar met een neusverkoudheid. Bij katten kan dit leiden tot chronische klachten, die levenslang kunnen blijven optreden.

De vaccinaties die wij gebruiken zijn erg veilig en leiden bijna nooit tot bijwerkingen. Bijwerkingen die wel eens worden waargenomen zijn; wat meer slapen of een bult op de plek van de injectie. In een enkel, zeldzaam geval kan een allergische reactie optreden.

De voordelen van een vaccinatie zijn dus vele malen groter dan de nadelen. Het vaccineren van huisdieren blijft altijd maatwerk. Gaat uw kat naar een pension? Dan kan het soms verplicht zijn de Bordetella vaccinatie te geven. Gaat u met uw kat op vakantie? Dan is de rabies verplicht. Onze dierenartsen helpen u hierbij graag aan huis.

Vaccinatie schema kat

[post_title]

Afspraak maken?